fruktsallad med vispad äggvita
När jag var i Turkiet fick vi på hotellet vispad, sockrad äggvita till frukten istället för grädde. Inte alls lika mäktigt men väldigt väldigt gott. Det är som fruktsallad med maräng - fast den enkla versionen! Vem som helst kan göra fruktsallad, det är bara att ta vad man har hemma. Såhär blev det idag.

ca 6 små glas
Du behöver:
Fruktsallad
1 blodapelsin
1 banan
1 äpple
1 näve fryst mango i bitar
1/2 lime
Äggvita
2 äggvitor
4 msk socker
Gör så här:
Skär upp frukten och pressa över limen. Lägg över i glas.
Vispa upp äggvitorna med en elvisp och tillsätt sockret en matsked i taget. När den är tillräckligt fluffig, skeda den över fruktsalladen. Dekorera med ett myntablad om du har och ställ fram dem. Servera dem efter en stund så att mangon har hunnit tina.

ca 6 små glas
Du behöver:
Fruktsallad
1 blodapelsin
1 banan
1 äpple
1 näve fryst mango i bitar
1/2 lime
Äggvita
2 äggvitor
4 msk socker
Gör så här:
Skär upp frukten och pressa över limen. Lägg över i glas.
Vispa upp äggvitorna med en elvisp och tillsätt sockret en matsked i taget. När den är tillräckligt fluffig, skeda den över fruktsalladen. Dekorera med ett myntablad om du har och ställ fram dem. Servera dem efter en stund så att mangon har hunnit tina.
Kommentarer
Trackback