grundrecept matpaj
Pajer är tacksamma att göra. Det är bara att fylla dem med vad man har hemma! På bilden syns pi-pajen från igår, med fryst spenat, rödlök, fetaost och paprika. Ta så mycket grönsaker att skalet fylls. Extra gott blir det om man har i mycket ost i fyllningen.

Du behöver:
Pajskal
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning
3 ägg
3 dl vätska (t ex. creme fraiche, grädde, mjölk..)
Valfri fyllning, t ex. ost och grönsaker
Gör så här:
Börja med pajskalet. Lägg alla ingredienser direkt i pajformen och nyp ihop. Platta ut i formen. Istället för att hålla på med folie för att kanterna inte ska halka ner i ugnen - tryck upp degen extra långt upp på kanterna så gör det inget om den halkar ner lite. Nagga med en gaffel och förvärm i ugnen i ungefär 10-15 minuter på 200 grader.
Under tiden som pajskalet är i ugnen, vispa ihop äggen med vätskan och salt och peppar. Förbered valfri fyllning. Ta ut pajskalet och lägg i fyllning, häll till sist på äggblandningen. Ställ tillbaka i ugnen i ca 40 minuter.
Pajskal
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning
3 ägg
3 dl vätska (t ex. creme fraiche, grädde, mjölk..)
Valfri fyllning, t ex. ost och grönsaker
Gör så här:
Börja med pajskalet. Lägg alla ingredienser direkt i pajformen och nyp ihop. Platta ut i formen. Istället för att hålla på med folie för att kanterna inte ska halka ner i ugnen - tryck upp degen extra långt upp på kanterna så gör det inget om den halkar ner lite. Nagga med en gaffel och förvärm i ugnen i ungefär 10-15 minuter på 200 grader.
Under tiden som pajskalet är i ugnen, vispa ihop äggen med vätskan och salt och peppar. Förbered valfri fyllning. Ta ut pajskalet och lägg i fyllning, häll till sist på äggblandningen. Ställ tillbaka i ugnen i ca 40 minuter.
Kommentarer
Trackback