körsbärstomater med fetaost
Körsbärstomater smakar så mycket mer än vanliga tomater så här i början av mars, dessutom är de enklare att bara halvera. Vill man ha lite sting kan man ha i rödlök, idag valde jag att inte göra det men det är en smaksak. Det är inte lönt att skriva ner några mått i detta receptet. Gör så mycket du vill. Glöm bara inte att salta på tomaterna, de smakar så mycket mer med bara en liten nypa flingsalt!

Du behöver:
körsbärstomater
riktig fetaost
ev. rödlök
olivolja
basilika
flingsalt
Gör så här:
Dela tomaterna på mitten och salta dem lite, finhacka rödlöken och blanda. Smula över fetaosten med fingrarna. Det får gärna vara lite klumpar här och var. Ringla över rikligt med olivolja så att osten suger åt sig och toppa med ett fint basilikablad.
körsbärstomater
riktig fetaost
ev. rödlök
olivolja
basilika
flingsalt
Gör så här:
Dela tomaterna på mitten och salta dem lite, finhacka rödlöken och blanda. Smula över fetaosten med fingrarna. Det får gärna vara lite klumpar här och var. Ringla över rikligt med olivolja så att osten suger åt sig och toppa med ett fint basilikablad.
Kommentarer
Trackback