scones med valnötter
Använd ditt favoritrecept på scones och lägg till valnötter. I detta receptet har i grunden utgått från Rutiga Kokboken. Servera med tillbehör som framhäver nötterna - varför inte fetaost och honung?

Du behöver till två kakor:
4 dl vetemjöl
1 tsk socker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smör, rumstempererat
2 dl filmjölk
1-2 nävar valnötter
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna och nötterna tillsammans och tillsätt smöret. Fördela smöret med fingrarna så att det blir till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop. Lägg upp direkt på en plåt i två kakor, det gör inget om de är lite kladdiga. Skär ett kryss i varje kaka och sätt in i ugnen på 225 grader i 10-12 minuter. Servera genast med valfria tillbehör.
Kommentarer
Trackback