smoothie #7

Det finns hur många sätt som helst att variera en smoothie. Här är dagens.
 
 
Du behöver:
apelsinjuice
nektarin
banan
 
Gör så här:
Välj en nektarin som är riktigt mjuk. Detta är ett bra sätt att göra något av de nektariner som inte smakar så mycket. Dela den på mitten och ta ut kärnan, mixa alla ingredienser och drick.

scones med valnötter

Använd ditt favoritrecept på scones och lägg till valnötter. I detta receptet har i grunden utgått från Rutiga Kokboken. Servera med tillbehör som framhäver nötterna - varför inte fetaost och honung?
 
 
Du behöver till två kakor:
4 dl vetemjöl
1 tsk socker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smör, rumstempererat
2 dl filmjölk
1-2 nävar valnötter
 
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna och nötterna tillsammans och tillsätt smöret. Fördela smöret med fingrarna så att det blir till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop. Lägg upp direkt på en plåt i två kakor, det gör inget om de är lite kladdiga. Skär ett kryss i varje kaka och sätt in i ugnen på 225 grader i 10-12 minuter. Servera genast med valfria tillbehör.

smoothie #6

Det finns hur många sätt som helst att variera en smoothie. Här är dagens.
 
 
Du behöver:
fryst mango
apelsinjuice
banan
 
Gör så här:
Mixa alla ingredienserna och drick den iskall.

rosa gröt

Oktober är en rosa månad, så varför inte göra den här enkla frukosten? Den här havregrynsgröten med hallon i är både vacker att titta på och god att äta!
 
 
Du behöver för en portion:
1 dl havregryn
2 1/2 dl mjölk
1 nypa salt
1 näve frysta hallon
 
Gör så här:
Blanda havregryn, mjölk och salt i en kastrull och koka upp. Häll i hallonen och rör om lite då och då på låg-medeltemperatur tills gröten fått en krämig konsistens och rosa färg. Servera med kall mjölk.

coming up...

Flytt och allt är färdigt (så färdigt det kan bli) - dags att sätta igång igen på riktigt! Har en massa trevliga recept nu på lager - nya smoothies, trevliga frukostklassiker och en hel del annat. Även ny kategori på ingång. Finns det någon läsare där ute som skulle önska eller undra något är det bara att slänga iväg ett mail. Nu kör vi!
 
Första receptet jag lägger upp kommer att vara en hyllning till rosa bandet och oktober månad och kommer upp ikväll! Ha det bra tills dess kära vänner!

RSS 2.0