orange lemonade

Söt, sur, lite eller mycket vatten, den här är väldigt mycket vad man gör den till. Till skillnad från en klassisk lemonad innehåller den också apelsiner, så det behövs inte lita mycket socker. Drick den iskall i solskenet!



Du behöver:

4 citroner
4 apelsiner
4 lime
1 1/2 - 3 dl socker
vatten

Gör så här:

Pressa saften ur alla frukterna, med eller utan fruktkött, och tillsätt socker efter smak. Fyll upp med vatten, börja med 5 dl och smaka av.

tunnbrödswraps med ost

Lite lättare än versionen med lax och perfekta en varm utedag. Se till så att salladen är någorlunda torr så att inte wrapsen suger åt sig och blir svampiga.


6 st halvstora wraps

Du behöver:
3 st tunnbröd, gärna fullkorn
smör
6 blad isbergssallad
valfri ost

Gör så här:
Skölj salladen i kallt vatten och torka med papper. Bre tunnbröden med smör, lägg på sallad och ost. Rulla ihop och skär varje rulle på snedden i två delar.

sjätte juni-tårta

Finns det något bättre sätt att fira in nationaldagen och sommaren än med en superenkel jordgubbstårta? Man kan äta den direkt, eller (om man vill att sockerkakan ska suga åt sig av vätskan och bli mjuk) vänta några timmar.



Du behöver:
1 sockerkaka (baka själv eller köp färdig)
3-4 dl vispgrädde
några matskedar socker
1-2 l jordgubbar

Gör så här:
Sockerkakan ska vara delad i två eller tre delar. Vispa grädden med lite socker i. Mosa ca hälften av jordgubbarna med en gaffel (eller så mycket man vill, bara man sparar till dekorationen) och skiva resten.

Tårtan ska fyllas med mosade jordgubbar och grädde. Lägg sedan ihop den och dekorera med grädde, jordgubbar och flaggor.

RSS 2.0