angående recepttorkan

Som ni förhoppningsvis märkt har det varit lite tomt här på sista tiden och det kommer tyvärr att fortsätta så i ungefär två veckor till.
 
Jag kommer nu göra något jag inte gjort tidigare i bloggen och det är att skriva något om mig själv. Detta är förstås något jag vill undvika i största möjliga mån - det är inte syftet med den här sidan. Men jag har börjat inse att det blir svårt att hålla en matblogg levande utan text då man kanske inte har tid att lägga upp en massa bilder och skriva ner recept varje dag.
 
Så det är möjligt att jag kommer skriva lite mer om vad som pågår i mitt liv för tillfället. Vad ni kan få veta nu är att jag är mitt i en fyra veckor lång flytt och har för tillfället inte fått min lägenhet. När jag flyttat in kommer recepten att komma upp igen. Ha tålamod...

enkel engelsk frukost

Engelsk, eller brittisk frukost brukar innehålla en hel del mer än vad som finns i det här receptet, men för att hålla det snabbt och enkelt (och framför allt på en tallrik) blev det såhär idag. Måttangivelserna är angivna per person.
 
 
Du behöver:
1 skiva rostbröd
1/2 paket bacon
1/2 burk vita bönor i tomatsås (baked beans)
4-5 champinjoner
2-3 körsbärstomater
smör
salt
vitpeppar
 
Gör så här:
Börja med svamparna som tar längst tid. Skölj aldrig svampar, utan torka av dem eller skrapa bort eventuell smuts. Skär dem så som du vill ha dem och stek i smör. Skär under tiden upp tomaterna i klyftor, strö över salt och vitpeppar. Lägg upp svampar och tomater direkt på tallriken.
 
Klipp baconpaketet rakt itu och stek dem knapriga. Torka dem på ett papper innan de också läggs på tallriken.
Bönorna går snabbt att bara värma upp eftersom de inte ska börja koka. Rosta samtidigt brödet.
 
När bönorna är varma läggs de upp på tallriken och så fort brödet fått fin färg är det bara att bre på smör, halvera och lägga upp även det. Servera med en kopp engelskt te.
 

sweet french toast

Då dessa är något av en blandning av rika och fattiga riddare fick de gå under sitt engelska namn (medelklassriddare klingade inte riktigt). De som aldrig smakat dessa fantastiska riddare måste genast prova! Det ska understrykas att receptet är lånat från Nigella med de små skillnaderna: grädde istället för mjölk och att dessa inte steks i smör. Att inspireras av varandra leder till bättre och bättre recept men man ska aldrig ta någon annans som sitt! Här kommer receptet!
 
 
Du behöver:
2 skivor rostbröd
1 ägg
ca 1/2 dl valfri grädde
vaniljextrakt
socker
 
Gör så här:
Knäck ägget direkt på en djup tallrik och häll över grädde och vaniljextrakt. Vispa ihop med en gaffel. Dela brödskivorna på diagonalen och lägg dem i äggblandningen. Häll under tiden upp socker på en lite mindre tallrik. Sätt på spisen och värm upp en stekpanna till medelhög värme. Vänd på brödet och låt ligga en stund till.
 
När skivorna har sugit åt sig av ägget och grädden, lägg dem i den torra stekpannan och stek tills de fått en fin yta på båda sidorna. Ta bort dem från stekpanna en och en och vänd dem i sockret. Fantastiskt goda!

somrigt smördegsflarn

Denna somriga dessert smakar ljuvligt av nektariner och jordgubbar - men det går lika bra med andra frukter och bär man tycker om. Kanske äpple och kanel?
 
 
Du behöver:
smördeg
jordgubbar
nektariner
några rutor mjölkchoklad
 
Gör så här:
Skär jordgubbar och nektariner i små, små bitar. Kavla ut så mycket smördeg du vill ha (10x10cm per person är ganska lagom) direkt på plåten och nyp upp kanterna en liten bit. Blanda jordgubbar och nektarin och fördela på smördegen och riv över rikligt med choklad. Ställ in i ugnen (se smördegspaketen för temperatur och mer exakt tid) tills smördegen puffat upp sig och chokladen smält. Servera genast.

smoothie #5

Det finns hur många sätt som helst att variera en smoothie. Här är dagens.
 
 
Du behöver:
banan
mörkt chokladdryckspulver
iskall mjölk
 
Gör så här:
Mixa allt i mixer eller med stav. Spara lite pulver och strö över toppen. Klart!

klassiska pannkakor - med kokosmjölk

Klassiska svenska pannkakor med sylt och ett glas mjölk är svårslaget, men det skadar aldrig med lite variation!
De här pannkakorna doftar exotiskt av kokos. Förstärk den smaken med kokosflingor och en superenkel hemlagad chokladsås.
 
 
Du behöver:
2 dl vetemjöl
1 burk (400 ml) kokosmjölk light
1 dl mjölk
2 ägg
salt
smör att steka i
kokosflingor
 
Chokladsås:
1 del kakao
1 del vatten
1 del socker
 
Gör så här:
Vispa mjöl och salt med kokosmjölk klumpfritt, tillsätt mjölk och ägg under omrörning. Släng i alla ingredienser till chokladsåsen i en gryta och sätt på medelvärme. Vispa lite då och då.
 
Stek pannkakorna på medelvärme i smör. Såsen kommer hinna bli färdig under tiden så bara ställ den att svalna lite. Servera pannkakorna, ringla lite sås över och strö över kokosflingor.

RSS 2.0