sweet french toast

Då dessa är något av en blandning av rika och fattiga riddare fick de gå under sitt engelska namn (medelklassriddare klingade inte riktigt). De som aldrig smakat dessa fantastiska riddare måste genast prova! Det ska understrykas att receptet är lånat från Nigella med de små skillnaderna: grädde istället för mjölk och att dessa inte steks i smör. Att inspireras av varandra leder till bättre och bättre recept men man ska aldrig ta någon annans som sitt! Här kommer receptet!
 
 
Du behöver:
2 skivor rostbröd
1 ägg
ca 1/2 dl valfri grädde
vaniljextrakt
socker
 
Gör så här:
Knäck ägget direkt på en djup tallrik och häll över grädde och vaniljextrakt. Vispa ihop med en gaffel. Dela brödskivorna på diagonalen och lägg dem i äggblandningen. Häll under tiden upp socker på en lite mindre tallrik. Sätt på spisen och värm upp en stekpanna till medelhög värme. Vänd på brödet och låt ligga en stund till.
 
När skivorna har sugit åt sig av ägget och grädden, lägg dem i den torra stekpannan och stek tills de fått en fin yta på båda sidorna. Ta bort dem från stekpanna en och en och vänd dem i sockret. Fantastiskt goda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0