chokladtryffel med lime och passion

De här tunga, men ändå fräscha tryfflarna gör garanterat succé! Värmen från händerna gör att de smälter ganska snabbt så för att slippa alltför mycket kladd när tryfflarna rullas, forma dem först till små ägg med två skedar, kyl en stund till och rulla sedan med händerna i kakaon.



Du behöver:
200 g mörk choklad
2 passionsfrukter
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk honung
25 g smör
1/2 lime
kakao att rulla i

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar och gröp ur passionsfrukterna. Alla ingredienser utom lime läggs i en gryta och hettas försiktigt upp på låg temperatur. Rör om då och då. Ta av från plattan och tillsätt lime efter smak. Låt svalna lite i rumstemperatur och sedan i kylen tills den är fast. Detta tar några timmar. Forma till små bollar och rulla i kakao. Förvara i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0