world's best cheesecake

Det är många som går runt och tror att cheesecake är något avancerat - det är det inte. Visst, det ser ut som många ingredienser på listan, men det är bara att röra ihop. Man får förstås ha lite is i magen när man tar ut den ur ugnen och den är alldeles rinnig - och lita på att den faktiskt stelnar. Detta receptet var från böjan Leilas, men med lite ändringar här och där (framför allt vid tillagningen) har den blivit värd sitt namn. Tvivlar ni? Prova så får ni se.



Du behöver:
Botten
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
400 g cream cheese
1,5 dl kesella (10%)
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
160 g vit choklad
1 lime
några nävar frysta bär, exempelvis blåbär och hallon

Gör så här:
Börja med botten. Smält smöret, krossa kexen och rör ihop. Tryck ut i en 24 cm form och grädda på 175 grader i 10 minuter.

Smält chokladen på låg temperatur eller i vattenbad. Vispa ihop cream cheese med kesella, tillsätt socker, majsstärkelse och vaniljsocker. Knäck i ett ägg i taget och blanda försiktigt i grädden. Blanda i chokladen. Pressa till sist ut saften från limen och häll i. Smeta ut i formen och häll på bären. Grädda i mitten av ugnen, fortfarande på 175 grader, inte mer än 40 minuter.

Det som gör den här cheesecaken så god är att man tar ut den ur ugnen när den fortfarande är väldigt lös - det är bara kanterna som hunnit sätta sig. Låt den svalna i rumstemperatur något och sedan in i kylskåpet tills den stelnat helt, detta tar några timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0