klassiska pannkakor - med frön

Klassiska svenska pannkakor med sylt och ett glas mjölk är svårslaget, men det skadar aldrig med lite variation!
De här pannkakorna med frön i serverades med värmda jordgubbar och björnbär och citronkesella. Måste provas!
 
 
Du behöver:
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
pumpafrön
solrosfrön
smör att steka i
 
Tillbehör:
några nävar frysta bär
ev. honung
citronkesella
 
Gör så här:
Ta fram bären ur frysen, lägg dem direkt i en kastrull och sätt på låg värme med lock. Knäck äggen i en bunke och blanda med mjöl, salt, socker och hälften av mjölken. Vispa tills klumparna försvunnit och häll i resten av mjölken. Släng i några nävar av fröna och rör runt.
 
Stek pannkakorna i smöret på medelhög värme, gör dem gärna lite tjockare än vanligt. Titta till bären och höj värmen mot slutet om de inte är färdiga. Blanda i någon sked honung om det behövs. Servera pannkakorna med tillbehören direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0