amerikanska pannkakor med blåbärssirap

Den här bilden gör verkligen inte pannkakorna rätta! Alla verkar ha sitt eget recept på amerikanska pannkakor, men det är för att ni inte har provat detta än! Härligt frasiga samtidigt som de suger åt sig lönnsirapen som en riktig svamp. Nästa gång jag gör det här ska jag ta en bättre bild, jag lovar!


ca 13 stycken

Du behöver:
Pannkakor
4 3/4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk strösocker
1 dl mjölk
1 1/4 dl filmjölk
3 ägg
50 g osaltat smör, smält

Blåbärssirap
blåbär, gärna frysta
lönnsirap

Gör så här:
Släng några nävar blåbär i en tjockbottnad kastrull och täck dem med lönnsirap. Sätt på plattan på fullt ös och låt koka tills sirapen är alldeles blå. Ta av från plattan, häll upp i passande kärl och ställ på bordet att svalna lite.

Sikta ner alla torra ingredienser till pannkakorna i en skål. Häll mjölk, filmjölk, ägg och det avsvalnade smöret i en annan skål och blanda med en ballongvisp. Vänd i de torra ingredienserna och vispa försiktigt till en tjock smet. Vispa inte mer än nödvändigt. Det ska bli en tjock smet, det gör inget om den inte är helt slät. Stek pannkakorna i lite smör på medelvärme och servera genast med sirapen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0